Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Make love not war


Περπατώ στην πόλη, μπαίνω σε γραφεία, μαγαζιά και σούπερ μάρκετ. Γύρω μου άνθρωποι γκρίζοι, σκυθρωποί, στα όρια της υστερίας. Ακόμα και εκείνοι που φαινομενικά δεν έχουν πρόβλημα και ίσως και στην πραγματικότητα να μην έχουν πρόβλημα είναι τρομοκρατημένοι!

Πας στο σούπερ μάρκετ και η ταμίας τρέμει. Τρέμει πως στην παραμικρή καθυστέρηση, το ελάχιστο ταμειακό λάθος του ενός λεπτού του ευρώ θα χάσει τη δουλειά της. Ο σερβιτόρος στο καφέ είναι έτοιμος να βάλει τα κλάματα και η πωλήτρια είναι έτοιμη να κάνει χαρακίρι σε περίπτωση που δεν καταφέρει να σε πείσει να αγοράσεις κάτι ακόμα κι αν ποτέ δεν είχες την πρόθεση να κάνεις κάτι τέτοιο.

Η ψυχολογία μας έχει γίνει τόσο εύθραυστη που το παραμικρό μπορεί να μετατρέψει τον μέχρι πρότινος καλοκάγαθο γείτονα σε serial killer με μάτι που στάζει αίμα! Οι Έλληνες όμως -και γενικά οι μεσογειακοί λαοί που κάποιοι κρυόκωλοι Βορειοευρωπαίοι θέλουν να αποκαλούν γουρούνια-δεν ήταν πάντα έτσι. Και με τα λίγα ήξεραν να χαίρονται και να περνούν καλά, τυχαία λέει ο θυμόσοφος λαός “η φτώχεια θέλει καλοπέραση κι η πουτανιά φτιασίδι”; Γιατί είμαστε πουτανιάρηδες πώς να το κάνουμε! Από τον αείμνηστο Αντρέα μέχρι το Μπερλουσκόνι οι μεσογειακοί ηγέτες έδιναν πάντα το καλό παράδειγμα! Τώρα πώς μπλέξαμε, στην Ελλάδα, τα τελευταία με κάτι ανέραστους που τα ονόματά τους έμειναν στη συνείδηση του ελληνικού λαού με την κατάληξη -άκης είναι κάτι που αδυνατώ να καταλάβω.

Γι' αυτό ο έρωτας είναι που θα μας σώσει! Δυο μπύρες, λίγο μπουρουμπούρου και οι γλώσσες και τα σώματα θα λυθούν. Τα βλέμματα θα ζεστάνουν και η συζήτηση θα πετάξει μακριά από την κρίση. Το φλερτ όσο κι αν προσπάθησαν να το εμπορευματοποιήσουν κάποιοι είναι δωρεάν και το σεξ πιο αποτελεσματικό αγχολυτικό από οποιοδήποτε προζάκ. Τα μπαρ και τα καφέ είναι γεμάτα με αγόρια και κορίτσια που κοιτάνε, γελάνε, αγαπάνε κι επιτέλους σταμάτησαν να κάθονται στημένα περιμένοντας τον πρίγκιπα με την Porche ή την Barbie με τα πλαστικά βυζιά. Α-γαμάτε αλλήλους λοιπόν! Ξεχάστε την ανεργία και τη μουρμούρα! Ας αντισταθούμε στην κρίση με love, sex and rock & roll... Ή pop... Ή ambient!

Who fucking cares anyway!

Love

Katerina