Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Το savoir faire για γυναίκες

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι άρρενες φίλοι μου, φυσικοί και ιντερνετικοί, μου σπάνε τα νεύρα, για να μην πω τίποτα χειρότερο, με το πόσο βλαμμένες είμαστε εμείς οι γυναίκες. Θιγόμενη φυσικά προσπαθώ να υπερασπιστώ το φύλο μου ωστόσο κάποια περιστατικά-παραδείγματα που μου παρουσιάζουν με βγάζουν έξω από τα ρούχα μου.
Για το λόγο αυτό αποφάσισα να μεταδώσω στις μελλοντικές γενιές κοριτσιών ένα μικρό κομμάτι της σοφίας μου προκειμένου να πάψει κάποια στιγμή να υφίσταται αυτό που λένε “πόλεμος των δύο φύλων”. Οπότε αν θες να τα πάτε οι δυο σας καλά άκου δυο λογάκια που 'χει να σου πει και τελείωνε με τη μαστίχα στον εγκέφαλο.

Κανόνας Νο1: Κάθε άντρας που βγαίνεις έναν μήνα δεν ονειρεύεται να κάνει μαζί σου 4 παιδιά και να ζείτε ευτυχισμένοι για πάντα στο μικρό σπίτι στο λιβάδι κυλιόμενοι τουλάχιστον τρεις ημερησίως στο χλωρό χορτάρι σκασμένοι στα γέλια με τις χαρές του σκύλου σας του Μπούμπη. Όταν ξεκολλήσεις από αυτό το τριπάκι θα μπορέσεις να δεις πιο ρεαλιστικά τη σχέση σου με εκείνον. Τον μαθαίνεις, σε μαθαίνει και αν όλα παν καλά μπορεί κάποτε να κυλιέσαι μαζί του στο χορτάρι αλλά προς το παρόν χαλάρωσε και μη τον πρήζεις λες κι είστε παντρεμένοι 100 χρόνια.

Κανόνας Νο2:Όταν βγαίνει δύο μήνες με κάποιον, τον παίζεις σε παίζει και όταν πάει να κάνει κίνηση τον κόβεις είσαι μαλάκω. Νέτα σκέτα. Δεν είναι κανένας καληνυχτάκιας να σε βάζει σε ταξί ή ακόμα χειρότερα να σε πηγαίνει να σε φέρνει, να περνάτε καλά αλλά, να παίζετε το τέννις του σεξουαλικού υπονοούμενου και μόλις ο δόλιος πάει για επίθεση να το παίζεις κινέζα. Όχι μη μου πεις “τον βλέπω σα φίλο”. Πες ότι τον θες για καβάντζα και άσε τις παπαριές. Και επομένως:

Κανόνας Νο3:Όταν μετά από αυτό το δίμηνο πας σπίτι του σε κατάσταση έντονου φλερτ και σαλιαρίσματος ο σκοπός του δεν είναι να σου δείξει τη συλλογή με τις πεταλούδες. Το θέμα είναι ότι το ξέρεις πολύ καλά αυτό. Το να το παίζεις ξαφνικά η αειπάρθενος Μαρία μόλις δεις το Μάικ το Φασολάκη (δεν αναφέρομαι σε μέγεθος) του κάνει τα νεύρα σμπαράλια και σου δίνει one way ticket στο δρόμο που σου πρέπει τον αγύριστο!

Κανόνας Νο4: Οποιαδήποτε σχέση κι αν έχεις ξεκινήσει με τον άλλον τίποτα δε σου δίνει το δικαίωμα και μάλιστα στην αρχή της σχέσης να του φέρεσαι άσχημα. (ΟΚ το έχω κάνει αλλά τα θέλει κι εσένα ο πωπός σου). Δεν βρίζουμε, δεν ειρωνευόμαστε, δεν προστάζουμε (εκτός κι αν είναι S/M η φάση και εκείνος θέλει αυταρχική αφέντρα, εκεί πάω πάσο). Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο αυτό αλλά σύμφωνα με αυτά που ακούω για κάποιους δεν είναι.

Κανόνας Νο5:Επίσης σε κανέναν ενήλικο άντρα δεν αρέσει να του λένε τι να κάνει και μάλιστα με επιτακτικό τόνο. Ζούσε, επιβίωνε και περνούσε καλά και πριν σε γνωρίσει και έχει το δικό του know how για τη ζωή του. Αν σου ζητηθεί η γνώμη σου πες την αλλά μη χώνεσαι σαν τη τσουτσού εκεί που δεν σε σπέρνουν.

Κανόνας Νο6: Κάνω σχέση δε σημαίνει γίνομαι σιαμαίος. Διαδικτυακός φίλος δήλωνε φρικαρισμένος με την ενός μήνα κοπέλα του επειδή εκείνη ήθελε να βλέπονται κάθε μέρα. Κορίτσια cool! Είχατε ζωή και πριν αυτόν και καλό θα ήταν να τη διατηρήσετε. Χόμπι, φίλες, beauty, δουλειά είναι όλα πράγματα εξίσου σημαντικά και σας κάνουν αυτή που είστε και αυτή που γνώρισε και γούσταρε ο άλλος. Δεν ερωτεύτηκε μια σιδερένια μπάλα φυλακισμένου! Άλλωστε η Χαρούλα το είχε πει από το 2003: Το πολύ μαζί σκοτώνει!

Κανόνας Νο7: Είμαι τώρα σε δοκιμαστήρια γνωστού καταστήματος ρούχων και είναι ένα κοριτσάκι περίπου 18 με ένα δύσμοιρο νεαρό περίπου 20. Η κοπέλα δοκιμάζει αβέρτα μπλουζάκια που πάνω κάτω είναι ίδια μεταξύ τους και ο κατακαημένος καλείται να απαντά σε ερωτήσεις τύπου “με παχαίνει;”, “μου πάει”, “είναι καλό”. Έτοιμο το δόλιο να την κόψει! Κορίτσια!!! Το shopping είναι σίγουρα η αγαπημένη μας ασχολία ωστόσο το κάνουμε μόνες, με φίλες ή αν είμαστε μαζόχες με τη μαμά μας! Πρώτον όλες οι προαναφερθείσες ερωτήσεις είναι το απαύγασμα του κόμπλεξ κι εμείς δε θέλουμε ο σύντροφός μας να ξέρει ή να νομίζει πως έχουμε κόμπλεξ και ανασφάλειες! Ας διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το μύθο μας! Δεν είπα να γίνουμε η γυναίκα-πίνακας ζωγραφικής αλλά ειδικά στην αρχή της σχέσης καλό είναι την ανασφάλειά μας να την κρατάμε για τον εαυτό μας.

Κανόνας Νο8: Μην γκρινιάζεις. No comments

Κανόνας Νο9: Δεν είναι ΑΤΜ. Ούτε εσύ άλλωστε! Το να πληρώσει στο πρώτο ραντεβού επιβάλλεται κατά την ταπεινή μου άποψη αλλά από εκεί και έπειτα και επειδή όλοι ζοριζόμαστε αυτήν την περίοδο καλό είναι να συμμετέχουμε στα έξοδα των κοινών εξόδων μας. Ακόμα και αν εκείνος δε το δεχτεί ποτέ, η κίνηση μετράει!

Κανόνας Νο10: Το σεξ είναι μία υπόθεση δύο ανθρώπων. Καλά σε κάποιες περιπτώσεις όχι μόνο αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας. Θέσε τα όριά σου με συζήτηση, αν δε θες να κάνεις κάτι απλά πες δε θέλω, όχι μούτρα, όχι σπαστικά σε κρεβάτια και καναπέδες. Αν δεν ταιριάζουν εκεί τα θέλω σας δεν νομίζω πως υπάρχει τρόπος επικοινωνίας γενικά οπότε μάλλον αλλού θα πρέπει να ψάξετε το μισό σας πορτοκάλι.

Κανόνας Νο11:Ένα πολύ πολύ πολύ βασικό στοιχείο της σχέσης είναι ο σεβασμός. Το χειρότερο που μπορεί να κάνεις σε έναν άντρα είναι να μην σέβεσαι πρώτον εκείνον και έπειτα το σπίτι, το αυτοκίνητο και την οικογένειά του. Όταν πάμε -ειδικά τις πρώτες φορές- στο σπίτι του είμαστε διακριτικές. Δεν λερώνουμε, προσπαθούμε να μην σπάσουμε τίποτα, ρωτάμε αν δε ξέρουμε πώς λειτουργεί κάτι και δεν ψάχνουμε στοιχεία της πρώην. Επίσης δεν κουβαλάμε από την πρώτη μέρα την προίκα μας και δεν αφήνουμε δήθεν τυχαία εδώ κι εκεί σουτιέν και άλλα προσωπικά μας αντικείμενα σε στυλ κατουράω-την-περιοχή-μου. Δεν είναι ηλίθιος θα το καταλάβει. Και δεν θα του αρέσει. Δεν βαράμε ποτέ την πόρτα του αυτοκινήτου του! Δεν κοπανάμε προσωπικά του αντικείμενα, δεν του κάνουμε σκηνές και δεν προβαίνουμε σε υπερβολικές διαχύσεις στον χώρο εργασίας του.


Αυτά τα ολίγα για αρχή και έπεται συνέχεια. Περιμένω σχόλια και ερωτήσεις.

Katerina

XXX